Hjernesvulstforeningen

Pårørendesamling 16. til 17. oktober i Stjørdal

Nina Søndergaard 

Vi fikk samlet ca. 30 pårørende til en spennende og begivenhetsrik helg i Stjørdal.

Bente Riskild Borgersen (1), Tolli Frestad (2), Marte Stene (3) samt Mette Krogstad (4) var blant dem som holdt foredrag på Pårørendesamlingen i Stjørdal i oktober.

De av oss som kom langveisfra, ankom allerede på fredag, men selve programmet startet først lørdag morgen. Den første foredragsholderen vi hadde var Bente Riskild Borgersen. Bente lever selv med uhelbredelig kreft og hun hadde en personlig og gripende fortelling om hvordan hun har valgt å leve sitt liv med denne diagnosen. I 2015 startet hun firmaet Friske Krefter AS, og er opptatt av å «Gi endringen en sjanse, og gjør noe med det du kan gjøre noe med!». Mens forskerne gjør sitt, så gjør Bente det hun kan for å styrke fysikken, som igjen styrker psyken.

Etter Bente sin sterke historie var det tid for at jeg skulle fortelle min historie om hvordan det var å være mamma til en voksen datter med glioblastom.

Marte Stene var også en av de eksterne foredragsholderne. Marte har selv egne erfaringer med å stå i vanskelige og uavklarte livssituasjoner. I 2019 etablerte hun foretaket Mastene. Hun vil i sitt foredrag bruke mastene vi har rundt oss som inspirasjonskilder til livsmestring. Jeg tror at alle vi som hørte på foredraget til Marte vil se på (lys)master og andre master med nye øyne.

Vi avsluttet lørdagen med en hyggelig middag sammen med de som var på Mestringskurs for menn.

Søndagen startet med fortsettelsen av gruppearbeidet som ble startet dagen før. Etter avsluttet gruppearbeid fikk vi høre Mette Krogstad sin sterke og personlige historie. Den gjorde inntrykk på alle oss som var til stede.

Dagen ble avsluttet med et felles foredrag sammen med Mestringskurset. Foredragsholderen, Tolli Frestad, er en mann som har mye energi, han er klok og seriøs, men også full av spillopper. Han er glad og positiv, men har også en melankolsk side. Han er introvert og ekstrovert på samme tid. Men viktigst av alt; Tolli gjør det han liker aller best: Å spre kunnskap med glede – og glede med kunnskap.

Sett av datoene for Mestringskonferansen 2022 allerede nå! 6.–8. mai samles vi på Quality Airport Hotel Gardermoen for gode foredrag og hyggelig gjensyn.