Nytt fra regionene

Nord-Norge

I mai hadde regionlaget Nord-Norge samling i Tromsø. Styret var samlet til styremøte og kombinerte dette med en felles fjelltur og sosialt samvær. Regionlaget jobber ellers med flere spennende prosjekter, og håper blant annet å få til to familiesamlinger løpet av høsten. Den ene er planlagt på Sommarøy utenfor Tromsø, og den andre i Alta. Styret planlegger også samling og besøk i Hammerfest, Lofoten, Bodø, Helgeland og Harstad/Narvik.

«Det sitter i hodet»-kurs i regionen, og vi har dialog med LMS og Universitetssykehuset. Regionlaget har også et tett samarbeid med Kreftforeningen i Tromsø og jobber for et godt samarbeid med de andre pasientforeningene.

Det ble en fin fellestur til Nattmålsfjellet, på Kvaløya utenfor Tromsø. Dette er en lettgått og fin topp å gå opp på.

Norge på langs-prosjektet

Regionlagsleder i Nord-Norge, Solveig Lomsdal fikk sin hjernesvulstdiagnose i 2015. Siden den gang har hun vært aktiv i å bruke naturen og friluftslivet som mestringsarene. I fjor startet hun sammen med familien sin prosjektet «Norge på langs med jentene mine». Solveig har to døtre, på fem og sju år, og sammen går de Norge på langs i etapper. I sommer skal de gå en lang etappe fra Haukeliseter og sørover til Lindesnes. De regner med å bruke tre uker på denne turen, og starter 10 juli. Solveig og jentene tar gjerne med seg turfølge, så om noen har lyst å følge med på deler av turen, er det både fullt mulig og hjertelig velkomment. I neste nummer av Hjerne Det! kan du se bilder og lese om denne etappen.