Hjernesvulstuken

Hjernesvulstuken 2018, 27. april–6. mai

Hjernesvulstforeningen gjentar suksessen fra i fjor og innbyr til forskjellige arrangement under årets hjernesvulstuke!

Rolf J. Ledal 

Hjernesvulstuken starter med Mestringskonferansen 2018 på Quality Hotel Olavsgaard, hvor det er en serie interessante foredrag på planen. Her røper vi litt av programmet, men det er enda flere som kommer for å begeistre og røre sine tilhørere med de sterke historiene som de kan berette. Hensikten med Mestringskonferansen er å bygge og vedlikeholde livsglede. Her blir det ingen foredrag om behandling av hjernesvulster eller forskning.

Per Anders Nordengen

Per Anders Nordengen er en av landets mest etterspurte foredragsholdere. Han er kjent for sin muntlige fortellerform og sin evne til å formidle alvor med glimt og humor. Både i næringslivet, i foreninger og organisasjoner har han underholdt, berørt og engasjert tusenvis av tilhørere.

Espen O. Simensen

For Espen O. Simonsen er livet et eventyr. Han er like strukturert og ansvarsfull som han er leken og uhøytidelig. Han har i mange år vært operatør og instruktør i Forsvaret, skrevet to bestselgende bøker som hovedsakelig handler om kjærlighet, og han er brennende opptatt av mental styrke og hva som får oss mennesker til å tåle, mestre og prestere. Espen driver sammen med sin kone Bianca «Gjør en forskjell», i tillegg til at han er programleder for «Øya» på TV2 og en mengde andre spennende oppdrag.

Vibeke Lohne

Professor og sykepleier Vibeke Lohneer etterlevende etter en mann som hadde hjernesvulst. Hun har skrevet boken Kampen for håpet. Vibeke Lohne har i mange år forsket på håpets betydning for pasienter og pårørende. Så ble hun pårørende selv og fikk satt sitt eget håp på prøve.

– Håpet er lyspunktet i livet, sier Vibeke. Faglig snakker vi om to typer håp, det generelle og det situasjonsbetingede. Når lynet slår ned og sykdom rammer, er det viktig å innse at håpet hele tiden forandrer seg.

Hvordan er det å leve når man vet at man selv, eller noen som står en nær, snart kan dø? Hva kan bli vanskelig hvis man ikke snakker sammen? Vil døden oppleves mindre truende hvis vi snakker om og anerkjenner den som en premiss for livet, når vi en gang møter den? Tove Nyenget er spesialsykepleier i Kreftforeningen og skal snakke om å leve til man dør.

Tove Nyenget

Det sosiale aspektet ved Mestringskonferansen er selvsagt også godt ivaretatt. Det blir som tidligere fellesmåltider og gode pauser med tid til å snakke med gode venner man ikke ser så ofte, eller ta en hvil om hodet krever det. For den som blir rastløs av å sitte så lenge, er det gode treningsmuligheter i hotellets treningsrom eller rett utenfor døren.

Påmelding til Mestringskonferansen 2018 gjør du ved å logge deg inn på din side på hjernesvulst.no eller å sende en e-post til post@hjernesvulst.no. Påmeldingsfrist er 5. april og deltakeravgiften må være betalt innen forfall for at din påmelding skal være gyldig. Ønsker du å søke om reisestøtte, så gjør du dette samtidig som du melder deg på.

Etter Mestringskonferansen 2018 er gjennomført, blir det faglige arrangement bl.a. ved Rikshospitalet. Som i fjor, vil det være på fagarrangementene det vil snakkes om hjernesvulster, behandling og forskning. Program og invitasjon blir publisert på www.hjernesvulst.no når det er klart.

Den siste helgen av Hjernesvulstuken er satt av til lokale og regionale arrangement, hvor hele familien kan være med på kjekke aktiviteter. En tur ut i naturen med quiz og påfølgende grilling, eller andre aktiviteter kan være det som står på programmet, akkurat der du bor. Følg med på www.hjernesvulst.no og våre Facebook-sider for informasjon om disse arrangementene.