Nytt fra regionene

Midt-norge

I Midt-Norge har vi også i andre halvdel av 2015 prøvd å få til både faglige og praktiske informasjonsmøter, og møter som gir gode kulturopplevelser.

Som en fortsettelse på seminaret 12.–13. juni om arbeidsliv, kom Guro Moksnes Weie fra NAV Kompetansesenter for tilrettelegging og deltagelse på vårt medlemsmøte tirsdag 22. september. Her fikk de tilstedeværende god innføring i hva kompetansesenteret kan bidra med, og hvordan de også kan bistå med hjelp i møte med eksempelvis NAV. Guro bor nå i Nord-Trøndelag, og er dermed en viktig lokal ressurs for oss. Hun har også sagt seg villig til å bistå videre i arbeidet med prosjektet «Flere hjerner tenker best», som handler om yrkesdeltakelse ved hjernesvulst.

Og så er det nå engang slik at snart er det jul, og jul er jo en tid for tradisjoner! I fjor hadde vi et julemedlemsmøte med julemat og julehygge på Vardesenteret, St. Olavs hospital, hvor de som ønsket det avsluttet kvelden med «Lattergalla» i Olavshallen. Og slike trivelige ting må jo gjentas!!

Fredag 11. desember var det derfor atter en gang julemat og julehygge på Vardesenteret, St. Olavs Hospital. Dog valgte vi en litt annen form på avslutningen enn i fjor; litt mer fokus på musikk enn på latter. Så fem av de sju som var tilstede på møtet dro til Trøndelag teater for å oppleve Gunnhild Sundlis klokkeklare krulling og Aasmund Nordstoga dype klang. På Gamle Scene kom det både nye og gamle julesanger i nydelige arrangement, og «Sæle jolekveld» gjorde sitt for å sette i gang julestemningen. Gunnhild Sundlis inderlige tolkning av «Mitt hjerte alltid vanker» blir nok stående i sjela hos alle som var tilstede.

For 2016 ønsker vi å få til en tilsvarende fordeling av fag og kulturopplevelser i våre medlemsarrangementer, da vi anser begge deler som like viktig. Vi ser dog at lange avstander gir oss utfordringer med antall medlemmer som har mulighet til å delta. Dette er noe vi vil jobbe med i 2016. Endelige planer og datoer er ikke fastsatt enda, men informasjonen kommer ut så snart det er mulig. Vi har opprettet en lukket gruppe for lokallaget på Facebook hvor det er mulig å be om medlemskap, og her vil det informeres om arrangementer, i tillegg til utsending av mail og brev.

Så til sist vil vi i styret bare få ønske alle medlemmer og ikke-medlemmer en riktig trivelig jul og et riktig godt nytt år. Vi håper at vi sees i 2016!

Husk at vi i styret gjerne vil ha tilbakemelding fra alle dere, og vi hjelper gjerne til hvis det er noe vi kan bidra med!

På vegne av HSF Midt-Norge Sølvi Skarra Kvitnes