Leder

Kjære leser!

Lars Bestum

Velkommen til et nytt nummer av Hjerne det!

Vi har hatt en begivenhetsrik vår i foreningen. Jeg vil først trekke fram alle de gode initiativene, turer og arrangementer lokalt i regionlagene våre. Eksempelvis ble det i Tromsø arrangert fjelltur i strålende vær til Nattmålsfjellet. I Midt-Norge har det vært kaffemøte i Stjørdal og stands i Torgkvartalet. Region Sør-Øst arrangerte nylig tur til Blaafarveværket og stands på Sørlandet sykehus. I tillegg har vi også i år hatt vår Hjernesvulstuke, som har vært et klimaks i aktivitetsnivå.

Den startet i slutten av april og ble innledet med Mestringskonferansen, som en nasjonal konferanse der fokus naturlig var på mestring. For nesten 100 deltakere hadde vi et variert program med foredragsholdere som belyste mestring fra ulike vinkler. Du kan både se bilder og lese mer om både Karina Hollekims foredrag om å tørre å drømme, Stig Morten Skjæran om hva han og moren har vært gjennom og «vår egen» Karen Iversen i hovedstyret som sammen med sin familie levde livet til det fulle mens faren var syk av hjernesvulst. Det ble en lang lørdag på Quality Airport Hotel, med mange inntrykk og en veldig hyggelig 10-års jubileumsmiddag på kvelden, der Adam Schjølberg holdt et fyrverkeri av et underholdningsinnslag.

Påfølgende mandag hadde vi fagdag i Kreftforeningens Vitensenter i Oslo. Også der hadde vi fått et bredt spekter av foredrag, naturlig nok med et noe mer faglig tilsnitt enn på Mestringskonferansen. Vi fikk høre om viktigheten av trening før, under og etter kreftbehandling og om hva som er de gjeldende kostholdsrådene fra en av våre fremste eksperter på ernæring, Rune Blomhoff. Anette Storstein snakket om det å leve med hjernesvulst og Kjersti Mellem Østerud delte sine erfaringer og råd når barn er pårørende.

Vi har også gjennomført vårt årlige Landsmøte som er foreningens øverste organ. Her valgte vi blant annet nytt hovedstyre og ny valgkomité. Valgkomiteen hadde gjort en solid jobb og vi er nå et nytt og fulltallig styre. Hvem vi er, kan du lese om på våre hjemmesider under «om oss».

På landsmøtet ble som vanlig årsberetning og regnskap gjennomgått og godkjent. Oppdatert versjon av våre vedtekter, finner du på våre nettsider.

Nå går vi sommeren i møte – og selv om jeg selv mener det aller viktigste er at jeg skal forsøke å gjøre alle hverdager til fine dager (det er jo dem det er flest av), så er det ekstra stas med sommerferie og mer tid sammen med mine nærmeste, spesielt familien. Tid er det mest verdifulle vi har og noe vi må forvalte deretter. Jeg ønsker dere alle en riktig god sommer– der hver dag leves litt ekstra, om det er med hjelp av bedre tid, finere vær eller gode aktiviteter og opplevelser.

God sommer!