Nekrolog

Til minne om Helge

Helge Holtedahl sovnet inn den 12. august, omgitt av sine nærmeste, i en alder av kun 44 år og én dag. For oss i Hjernesvulstforeningen som var så heldige å bli kjent med Helge, var han gladgutten med det sterke engasjementet og omtanken for andre. Alltid med et smil og et vennlig ord, og levende opptatt av å lære oss om godt øl.

Etter Helges deltagelse på mestringskurs for menn, tok det ikke mange månedene før han var på valgkomiteens innstilling til Hjernesvulstforeningens hovedstyre. På våre samlinger markerte han seg på samme måte som når han var i sykkelgruppen sin, med morsomme kommentarer og ofte en liten prøvesmaking av nye produkter. Aldri før hadde vi luktet og smakt øl som var så til de grader svart og likt sjokoladekake.

Tross dine økende plager var du alltid i godt humør, som eksempelvis på ledersamling i Tromsø. Det var vanskelig å gå og legge seg da Helge inviterte til samling på rommet. I Fjellheisen passet du godt på de av oss som ikke var helt trygge på slike taubaner, mens vi jaktet på Nordlyset en sen lørdagskveld på vei opp til Fjellstua. Takk for tiden vi fikk sammen med deg og det du gav. Da ditt liv nærmet seg slutten, ønsket du at de andre som kommer i samme situasjon som deg skal få bedre sjanser og lengre liv. Styrket forskning på hjernesvulster var ditt siste ønske.

Tilbake er en tom stol rundt vårt bord, og en plass i våre hjerter. Våre tanker går til din kjære Angelika og din familie. Hvil i fred, Helge, vi vil aldri glemme deg!