Hjernesvulstuken 2019

Mestringskonferansen

Hjernesvulstuken 2019 avholdes i tidsrommet 26. april til 5. mai. De to store sentrale arrangementene er Mestringskonferansen og Fagdagen.

Programmet for Mestringskonferansen 2019 er klart, og vi har gleden av å kunne presentere et godt og variert tilbud under parolen: «For livet skal leves, til siste stund!»

På Quality Airport Hotel Gardermoen vil du helgen 26.–28. april få gleden av å høre Karina Hollekim, Bianca og Espen Simonsen, Stig Morten Skjæran, John Petter Fagerhaug, Håvard Aagesen og Karen S. Iversen som alle vil gi deg noe med på veien mot din mestring.

Mestringskonferansen er primært et tilbud til våre medlemmer, men er også åpen for andre. Medlemspris er kr 1200,– for helpensjon, mens andre må betale kr 6000,– for helpensjon. Likepersoner får rabatt. Egenandelen dekker hele helgen, men ikke alkoholholdig drikke.

Påmelding gjøres helst gjennom medlemssystemet eller hvis du ikke får det til ved å sende en e-post til Hjernesvulstforeningen på kurs@hjernesvulst.no. Husk å melde fra om eventuelle allergier og spesielle behov, samt hvis du ønsker å søke om reisestøtte.

Påmeldingsfrist er 27. mars.

Program

Fredag 26. april

Tid

Tema

16:00

Oppmøte og registrering

16:45

Velkommen

17:00

Kreftforeningen

17:30

Gruppeinndeling – Bli kjent

18:15

Slutt for dagen

19:30

Middag og sosialt samvær

Lørdag 27. april

Tid

Tema

09:00

Morgentrim (oppmøte i resepsjonen)

10:00

Karina Hollekim

11:00

Pause

11:15

Stig Morten Skjæran

12:15

Karen Iversen

13:00

Lunsj

14:15

Jon Petter Fagerhaug

15:15

Pause

15:30

Gruppeoppgaver

17:00

Håvard Aagesen

18:00

Slutt for dagen

19:30

Festmiddag

Søndag 28. april

Tid

Tema

09:30

Bianca og Espen Simonsen

11:30

Pause

11:45

Veien videre

12:30

Lunsj

Karina Hollekim

Hva utgjør forskjellen mellom de som lykkes og de som feiler? Hva gjør at noen velger å gi opp, mens andre kommer tilbake enda sterkere når de møter motgang? Hun var en av verdens beste ekstremsportutøvere. I 2006 seiret hun mirakuløst nok over døden, over spådommen om et liv i rullestol og kom tilbake som en vinner. Karina deler sin historie om de øyeblikkene som kan forandre livene våre for alltid, om rå viljestyrke og lidenskap. Karina inspirerer oss til å bli målrettede, hun er beviset på viktigheten av de små endringene hvordan det kan utgjøre en forskjell over tid. Ved å bevisstgjøre våre valg utfordrer hun vår endringsvillighet og snakker om viktigheten av å utfordre egen komfortsone for å nå sine mål. Hennes utrolige eventyr, hennes historie om smerte og tilbakekomst, samt hennes ukuelige ånd skaper en inspirerende fortelling.

John Petter Fagerhaug

John Petter har tidligere jobbet som selger, politiker, organisasjonsutvikler og IT-guru, og har en omfattende erfaring som kurs- og foredragsholder. Han mener blant annet at psykologien er blitt for komplisert og negativt, at mye av det man ser på som sykdommer og problemer er normalreaksjoner. Hans mål er å få frem ekte motivasjon og løsninger som virker, og han har en uhelbredelig trang til å ty til humor ved mulighet og umulighet. Med humor og faglighet, konkrete eksempler og fortellerkunst, treffer han og får med seg deltakere gang på gang.

Bianca og Espen Simonsen

Bianca og Espen er kurs- og foredragsholdere på fulltid innenfor temaer som relasjon, motivasjon og kommunikasjon. De siste årene har de holdt utallige foredrag og kurs for fagmiljøer, bedrifter, næringslivstopper og politikere, samt motivasjonsforedrag for det åpne publikum. De har begge lang erfaring som familierådskoordinatorer i barnevernet. Bianca har en bachelorgrad i barnevern samt åtte års erfaring som fostermor. Espen har lang fartstid fra Forsvaret hvor hans evne til å lede og få frem menneskers potensial har vært etterspurt. Bianca og Espen vil på en engasjerende og energisk måte snakke om temaene, anerkjennende, kommunikasjon, tilstedeværelse, takknemlighet, selvledelse og motivasjon. De forener fag, teori og praksis på en inspirerende og humoristisk måte!

Karen S. Iversen

Karen er 24 år, kommer fra Asker og jobber som sykepleier på barneavdelingen ved Drammen sykehus. Karen brenner for hjernesvulstarbeidet og sitter nå i hovedstyret i Hjernesvulstforeningen med spesielt fokus på informasjon og kommunikasjon. Hun vil fortelle sin historie om hvordan livet plutselig ble snudd på hodet da pappaen hennes fikk påvist glioblastom. Hvordan få til å leve et godt liv når en aller helst vil gjemme seg under dyna fordi livet er så urettferdig? Hvordan klarte hennes familie å leve livet til siste stund?

Håvard Aagesen

Håvard (f. 1966) er forfatter av boka Ingenmannsland – for oss som ikke døde, som ikke lenger er syke, men heller ikke blir friske». Håvard jobber til daglig som taleskriver, rådgiver og skribent i sitt eget firma, Medandreord. Han har bakgrunn fra FNs Utviklingsprogram, som politisk rådgiver for Arbeiderpartiet, spesialrådgiver i Dinamo og som kommunikasjonsdirektør i Norsk Rederiforbund.»

Stig Morten Skjæran

Stig Morten Skjæran (f. 1970) er bosatt på idylliske Frosta i Nord-Trøndelag. Stig Morten er engasjert i alt han driver med, og beskrives som positiv og iherdig. Han trives aller best med mange baller i luften. I tillegg til å holde foredraget «Våge, Velte, Vinne» jobber han i dag som kundeansvarlig i Uloba SA, er fast medlem i formannskap og kommunestyre i Frosta kommune, og er fast medlem i regionråd Værnesregionen. Han er innehaver og driver av SMS Arrangment, som setter opp lokale konserter og arrangementer. Stig Morten er også svært meritert innen idretten. I perioden 1984 til 2000 har Stig Morten vunnet 50 gull i NM, 14 gull og sju sølv i Nordiske Mesterskap, fem gull og tre sølv fra EM, tre gull og tre sølv fra VM og deltatt i tre Paralympics med to bronsemedaljer og en fjerde plass. Stig Morten ble kåret til Årets mannligeidrettsutøver i Sør-Trøndelag Idrettskrets i 1998 (for ikke-funksjonshemmede).