Seminar

Erfaringssymposium – Flere hjerner tenker best

Et seminar om sykdom, arbeidsdeltakelse/rettigheter og likepersonsarbeid. Ingen begrensninger, kun et hav av muligheter!

Illustrasjonsfoto: Scanstockphoto.com / collage: 07 *Media

Hjernesvulstforeningen har i løpet av 2015 gjennomført prosjektet «Flere hjerner tenker best» med støtte fra Extrastiftelsen. Foreningen har blitt til del en mengde viktige og ikke minst oppsiktsvekkende erfaringer gjennom prosjektets gang. Vi ser at koordineringen og de mange muligheter som finnes for at man skal kunne beholde og/eller komme ut i arbeid under/etter langvarig sykdom må bli bedre kjent. Prosjektet er derfor utvidet til også å omfatte dette seminaret, som således også er støttet av ExtraStiftelsen.

Vi har sett at det nytter! Nytenkning og kontinuerlig fokus gir resultat! Mange som tidligere har falt utenfor, er nå atter i jobb med alle de positive ringvirkninger dette har for den enkelte så vel som for samfunnet. Vi vil gjerne få dele denne kunnskapen og de erfaringer vi har gjort, slik at dette også kan være til hjelp for medlemmer i andre foreninger hvor man opplever utfordringer med å beholde eller komme inn i arbeidslivet etter langvarig sykdom.

Hjernesvulstforeningen har i samarbeid med NAV, Kreftforeningen og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon gleden av å invitere deg til heldagsseminar om sykdom, arbeidsdeltakelse/rettigheter og likepersonsarbeid, med fokus på muligheter. Seminaret er gratis for deg, og inkluderer lunsj.

Mange pasienter og pårørende erfarer at det å orientere seg om sine rettigheter kan være en jungel, og en tilleggsbelastning til de helseplagene som utløser rettighetene. I denne sammenheng oppleves det ofte at man innser at noe må gjøres. Dessverre er det ikke sikkert at en vet hva og ikke minst, hvordan man skal ta tak i utfordringene. Det finnes i dag ingen samlende organisasjonsstruktur eller hjelpeapparat som tidlig nok og på en god nok måte kan fange opp personer som sliter på jobben på grunn av senskader under eller etter langvarig sykdom. All erfaring viser at jo tidligere man kommer i kontakt med andre i samme situasjon, utveksler erfaring og blir til del god og riktig informasjon, jo lettere blir det å mestre hverdagen.

Derfor har både pasienter og pårørende et stort behov for fagkyndig hjelp til å navigere i et nokså uoversiktlig landskap av stønader, pensjoner og pasientrettigheter. I tillegg vil det ofte oppstå behov for bistand overfor arbeidsgiver. For mange kan det også være behov for arveplanlegging.

I alle disse sammenhengene dreier det seg om store økonomiske konsekvenser, med tilhørende behov for både praktisk avlastning og faglig kvalitetssikring hos advokat.

Hjernesvulstforeningen har invitert sine samarbeidspartnere i prosjektet, samt Advokatfirmaet Legalis AS til seminaret, for å gi en orientering om noen utvalgte områder som er særlig aktuelle for pårørende og pasienter.

Til seminaret har Legalis plukket ut fire dyktige advokater som vil innlede om problemstillinger på sine respektive spesialfelt.

Praktisk informasjon

  • Quality Airport Hotel Gardermoen ligger rett ved avkjørsel 51 på E6 ved Jessheim. Det er gratis parkering ved hotellet for alle gjester.

  • Evt overnatting i forbindelse med seminaret må dekkes av den enkelte. Her har vi forhandlet frem en gunstig pris. Oppgi at du skal på Hjernesvulstforeningens arrangement når du bestiller overnatting.

  • Påmelding til post@fhtb.no.