Leder

Flaks og⁄eller uflaks?

Pål Kjeldsen

Pål Kjeldsen

Ja, mye av livets gang er vel egentlig basert på dette. Bare uflaks at det ble påvist en hjernesvulst hos meg, flaks at den ble oppdaget, uflaks at jeg fikk kognitive skader etter operasjon, flaks at jeg fikk kontakt med Hjernesvulstforeningen!

Skal ikke være flaks å få kjennskap til en så fantastisk forening, men slik var det nå en gang. Etter å ha ledet foreningen i fire stormfulle år på godt og vondt, vil jeg etter årskonferansen i april fortsette som styremedlem. Personlig har arbeidet i foreningens ånd gitt meg mange opplevelser og erfaringer jeg ikke ville vært foruten.

Fra 243 medlemmer til dagens godt over 1000 er nok noe av det jeg er mest stolt av. At vi i fellesskap klarte å løfte HSF fra en liten «koseforening» til en stor slagkraftig forening på så få år, er jeg stolt over. Flaks? Nei, dette er hardt arbeid fra mange!

Vi får muligheten til å være tilstede på flere viktige arenaer, som gagner pasienter, pårørende og etterlevende. Hjernesvulstforeningen har lederverv i Sentralt forum for brukermedvirkning i Kreftforeningen. Et område vår helseminister brenner sterkt for og vi vil følge opp!

Som brukerrepresentant får vi nok en arena til å tale pasientens sak. Modulbasert bruker- opplæring er et samarbeide mellom SAFO-FFO-Kreftforeningen og HSØ. Vi arrangerer kurs for brukermedvirkere i region HSØ.

Som leder i MBO vil jeg på det varmeste anbefale disse kursene så du selv kan bidra med å løfte pasientstemmen inn på helseforetak- nivå. Utrolig viktig og et verv som gir deg mye.

Skal ikke legge skjul på at det til tider kan bli mye å gjøre. Mye møteaktivitet og mange øvrige aktiviteter Men det er jo bare gøy! Så lenge det kommer pasienter og Hjernesvulstforeningen til gode!

Vil også rette en stor takk til alle dere som bidrar på mange arenaer rundt i landet! Store som små verv. Alt betyr noe og tusen takk for at dere bidrar!

Mitt håp for en fremtidig Hjernesvulstforening er at vi vil fortsette veksten i antall medlemmer, være aktive og delaktig på områder som hjelper medpasienter innen behandlingstilbud. Håper også vi fortsetter med den fine arbeidet vi har gjort for pårørende/etterlevende.

Med så mange gode, flinke, inspirerende, arbeidende etc. etc. mennesker rundt mitt arbeid som leder, kan jeg ikke nevne noen… men alle  Ikke jeg som har valgt de, så de går under kategorien flaks.

En stor takk til dere alle og alt godt for en fremtidig slagkraftighjernesvulstforening.

Dere er ikke kvitt meg, da jeg fortsetter i styret (hvis jeg blir valgt), men tusen takk for deres tillit de fire siste årene og tusen takk for alle gode samtaler og flotte bekjentskaper jeg har fått!